İNTEGRAL YATIRIM’DA

BIST Piyasası Avantajları

...

Otomatik Emir İletimi

Teknik analize göre işlem yapan yatırımcılar için önemli bir kolaylık sağlayan otomatik iletim modülü yatırımcının önceden belirlediği algoritmalara göre ortaya çıkan alım satım emirlerinin otomatik olarak gönderilebilmesini sağlar. Matriks Programı ile entegre olarak çalışır ve Matriks Trader ile kullanılmaktadır.

...

Düşük İşlem Komisyonları

Hisse senedi ve VİOP işlemlerinizde yatırımcıya özel sunduğumuz düşük işlem komisyon oranlarından faydalanın. İntegral Yatırım Menkul Değerler farkıyla, uzman desteği alarak dilerseniz internet üzerinden online olarak dilerseniz telefonla işlem yapabilirsiniz.

...

Birikim

Borsa İstanbul'da birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz.Türkiye'nin değerli şirketlerinden hisse senedi alabilirsiniz.

...

Yatırım

Borsa piyasası,yatırım yapmak için yüzyıllardan beri tercih edilen bir piyasasıdır.Siz de yatırımınızı Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde değerlendirin.

...

Emeklilik Planı

Borsa,şirketlerinin dönem dönem dağıttığı temettülerle aynı zamanda bir emeklilik planı da sunar.Temettü emekliliği ile geleceğinizi biriktirin.

...

Ortaklıklar

Türkiye'ye değer katan şirketlerin bir üyesi olabilirsiniz.Alacağınız her hisse senediyle,hisse senedi aldığınız şirketin ortağı olursunuz.

...

Hızlı Emir İletim Altyapısı

Tüm hisse senedi ve VİOP işlemlerinizi İntegral Yatırım Menkul Değerler’in yenilenen hızlı teknolojik altyapısıyla, internet şubesinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

...

Temettü Planlaması

Temettü yatırımlarınızı İntegral Yatırım'da güvenle yapabilirsiniz. Geleceğinizi şekillendirirken temettü hisselerine İntegral Yatırım aracılığıyla katılabilir, kartopu etkisiyle birikiminizi büyütebilirsiniz.

...

Hızlı ve Güvenilir Müşteri Servisi

İntegral Yatırım Menkul Değerler’in uzman kadrosu daima hizmetinizde. Dilerseniz yatırım uzmanınıza bağlanabilir, dilerseniz internet üzerinden online olarak hisse senedi ve VİOP işlemlerinizi hızlı güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

...

Analiz ve Bilgi İşlem Desteği

İntegral Yatırım Menkul Değerler, uzman analist kadrosu ile yatırımcılarına telefonla canlı ve online olarak analiz desteği sunmaktadır.Mobil analiz uygulaması ise analiz raporlarına ekonomik takvime anlık ulaşabilmenizi sağlar.Tecrübeli uzmanlardan genel yatırım tavsiyeleriyle yatırımlarınıza yön verebilirsiniz.

BIST Nedir?

Borsa; emtia, menkul kıymetler, döviz, opsiyon sözleşmeleri ya da vadeli işlemlerin bulunduğu piyasayı ifade eder. Kendi içinde vadeli işlemler borsası, ticari mal borsası ve kıymetli kağıtlar borsası olmak üzere üç farklı kategoriye ayrılır. Vadeli işlemler borsası, önceden belirlenen bir fiyattan belirli bir tarihte alım ya da satım yapma işlemlerini yönetir.
Ticari mal borsası ise tarım ürünleri ya da fiziksel ticari malların alım satımının yapıldığı piyasalardır. Kıymetli kağıtlar borsası, hisse senetleri, tahvil ya da diğer kıymetli kağıtların alınıp satıldığı piyasaları nitelendirir. Her borsa türü kendi içinde bazı avantajlar sunar ve yatırımcılar kâr risk kararlarını göz önünde bulundurarak piyasalar arasından seçim yapar.

Borsa Türleri Nelerdir?

Borsa denilince Türkiye’de ilk olarak akla BIST100 endeksi gelir. BIST100, Türkiye’deki en değerli 100 şirketin bulunduğu endeksi nitelendirir. Dünya borsaları içinden NASDAQ100 öne çıkar. NASDAQ100’de ise Amerika’da işlem gören en büyük 100 şirket bulunur. Genellikle bu piyasadaki en büyük şirketler teknoloji sektöründe bulunanlardır. Bununla beraber Amerika’da aynı zamanda New York Borsası da bulunur. New York Borsası’nda NASDAQ100’de olmayan şirketler yer alır. Örneğin, ABD’nin en büyük şirketlerinden biri olan McDonalds New York Borsası’nda işlem görür.

Borsada Ne İşlemi Yapılır?

Her ne kadar borsa hisse senedi endeksleriyle bağdaştırılsa da aslında daha geniş bir anlam taşır. Her borsa türü aynı zamanda kendi içinde bazı avantajlar sunar. Örneğin, vadeli işlemler borsası riskten kaçınma ya da kaldıraçlı işlem yapma gibi fırsatlar sağlar. Ticari mal borsası ise risk yönetimi için değerlendirilebilir. Kıymetli kağıtlar borsası, piyasanın fiyat dalgalanmalarını kendi avantajına çevirmek isteyen yatırımcılar için likidite fırsatı sunar.
Borsada finansal araçlar üzerinden işlem yapılır ve finansal araçların hepsi kendi içinde bazı riskler barındırır. Küresel piyasadaki hareketler, savaş gibi olaylar, beklenmedik küresel salgınlar ya da Amerika gibi ülkelerin faiz kararları, finansal piyasaların durumunu etkileme potansiyeline sahiptir. Özellikle altın fiyatları, Amerikan dolarına endeksli olduğu için USD’deki değişimlerden etkilenir. Borsa, riskli bir piyasa olduğu için borsalarda işlem yaparken dikkatli olmanız ve süreçleri doğru bir şekilde analiz etmeniz gerekir.
Riski dağıtmak için farklı piyasalarda işlem yapabilir ve istediğiniz stratejileri geliştirebilirsiniz. Ayrıca teknik analiz araçlarını kullanarak yatırım yapmayı düşündüğünüz finansal araçların durumunu inceleyebilirsiniz. Bununla beraber teknik analiz araçları geçmiş fiyatlar üzerinden bir analiz gerçekleştirmenizi sağladığı için geleceğe dair öngörülerinizi daha geniş bir perspektiften gerçekleştirmeniz önerilir.

Borsa’nın Tarihi

Borsanın tarihi çok eski zamanlara kadar dayanır. 1400’lü yılların sonunda Belçika’da uluslararası ticaret merkezi kurulmuştur. Burada tüccar olan kişiler kâr elde etme amacıyla mallarını tahmine dayalı bir şekilde satmıştır. Bununla beraber 1611 yılında dünyadaki ilk modern hisse senedi ticareti için Amsterdam’da borsa kurulmuştur. 1700’lerin sonlarında bir tüccar grubu kendi aralarında hisse senedi ve tahvil alıp satmak için buluşmuş ve sonrasında bu uygulamalar New York Menkul Kıymetler Borsası’nı oluşturmuştur.
1790 yılında Amerika’daki finans sektörünün genişlemesi sonucunda Philadelphia Menkul Kıymetler Borsası kurulmuştur. 1923 yılında ise S&P 500 endeksinin ilk hali oluşturulmuştur. 1926 yılında ise bu endekste 90 hisse senedi işlem görmüştür. Türkiye’de ise ilk borsa 1985 yılında İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) kurulmuştur. 1986 yılında İMKB’de 19 hisse senedi işlem görüyordu. 1987 yılına kadar hisse senetlerinin endeksleri haftalık olarak hesaplanırken bu tarihten itibaren günlük hesaplamalara gelişmiştir. 1993 yılında ise 50 şirketin dahil olduğu borsada bilgisayar üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Aynı yıl, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Federasyonu tarafından kabul görmüştür. 1996 yılında ise Tahvil ve Bono Piyasası kurulmuştur. 2013 yılında ise İMKB, BIST olmuştur.
Borsanın tarihi hem Türkiye’de hem de dünyada uzun bir zaman öncesine kadar uzanır. Bundan dolayı yıllar içinde ekonomistler tarafından bazı teknik analizler, göstergeler ve bakış açıları geliştirilmiştir. Borsayı doğru bir şekilde okumak, piyasalar üzerinden analizler gerçekleştirmek ve süreçleri daha iyi takip etmek istiyorsanız bu tecrübelerden yararlanabilirsiniz. BIST ya da VİOP üzerinde işlem yapmadan önce nasıl analiz yapmanız gerektiğini öğrenmeli ve süreçleri verilere dayalı bir şekilde yönetmelisiniz. Piyasa analizleri yaparak hangi finansal araca yatırım yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Her ne kadar altın güvenli bir yatırım aracı gibi gözükse de o da kendi içinde bazı riskler barındırır. Doğru zamanlarda doğru yatırım araçlarıyla işlem yaparak istediğiniz kâr seviyelerine ulaşabilir ve borsanın sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Borsa Yatırımı

Borsa yatırımı genel olarak yatırımcıların belirli finansal araçlar üzerinden alım satım işlemleri yapmasını ifade eder. Bu finansal araçlar içinde hisse senetleri, emtialar, dövizler ya da tahviller bulunabilir. Borsada bir hisse senedi satın aldığınızda hisse senedinin temsil ettiği şirkete ortak olursunuz. Tahviller ise bir borçlanma senedidir. Emtialar gümüş ya da altın gibi varlıkları kapsar. Emtialarla işlem yapmak istiyorsanız VİOP sizin için daha uygun bir seçenek olabilir. Bununla beraber XAUUSD paritesinin fiyat hareketlerinden yararlanmak isterseniz FOREX üzerinden de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Borsa yatırımını doğru bir şekilde gerçekleştirmek için piyasalardaki değişiklikleri izlemeli, doğru analizler yapmalı ve gelecekteki trendleri tahmin etmeyi öğrenmelisiniz. Bir varlığın gelecekteki yönünü tahmin ederek onun için bazı işlemlerde bulunabilirsiniz. Örneğin, bir varlığın gelecekte fiyatının düşeceğini tahmin ediyorsanız VİOP’ta buna karşı korumalar alabilirsiniz. Benzer şekilde bir hisse senedinin yükseliş trendinde olacağını düşünüyorsanız BIST’te işlem yapmayı düşünebilirsiniz. Bununla beraber bütün bu işlemlerin kendi içinde bazı riskler barındırdığını bilmelisiniz. “Borsa yatırımı nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız bunun için birçok farklı araçtan yararlanabileceğinizi bilmelisiniz. Örneğin, İntegral Yatırım aracılığıyla yatırımlarınızı pratik bir şekilde gerçekleştirebilir, alanında uzman yatırım danışmanlarının analizleri doğrultusunda işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Tasarrufların Borsa’da Değerlendirilmesi için İntegral Yatırım

Tasarruflarınızı borsada değerlendirmek ve finansal araçların dalgalanmalarını avantaja çevirmek istiyorsanız İntegral Yatırım bu konuda size yardımcı olabilir. İntegral Yatırım sayesinde uzman yatırım danışmanlarının analizleri doğrultusunda tasarruflarınızı nasıl değerlendirebileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz. Analiz ve bilgi işlem desteği sayesinde kendinize doğru bir yol haritası çizebilir ya da uzman analistlerden destek alabilirsiniz. Ayrıca teknik analiz araçlarıyla çalışıyor ve belirli zamanlarda alım satım işlemleri yapmayı tercih ediyorsanız otomatik iletim araçlarından yararlanabilirsiniz. İntegral Yatırım ile tasarruflarınızı borsada istediğiniz gibi değerlendirebilir, stratejilerinizi hayata geçirebilirsiniz.

İntegral Yatırım’da Borsa Yatırımı

İntegral Yatırım’da birkaç adımı takip ederek kolay bir şekilde borsada yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Bir form doldurarak borsadaki yolculuğunuzu başlatabilir ve finansal varlıklarla işlem yapabilirsiniz. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek süreci nasıl yönetebileceğinize dair fikir edinebilirsiniz.

Adım 1: Formu Doldurun

İntegral Yatırım ile işlem yapmak için ilk önce bir form doldurmanız gerekir. Hesap Aç bölümündeki formu doldurduktan sonra tasarruflarınızı borsada değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Bununla beraber ilk önce FOREX, BIST ya da VİOP piyasalarından hangisinin sizin için uygun olduğuna karar vermelisiniz. Örneğin, FOREX için kayıt oluşturduktan sonra deneme hesabı üzerinden pratik yapabilirsiniz. Bununla beraber VİOP ya da BIST için böyle bir uygulama yoktur.
Formu doldurduktan sonra İntegral Yatırım’daki müşteri hizmetleri temsilcisi sizinle iletişime geçecektir. Görüşmelerinizi isterseniz telefonda isterseniz görüntülü bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca fiziki bir form doldurarak da İntegral Yatırım’a kaydolabilirsiniz. Eğer fiziki olarak başvurunuzu yapmak istiyorsanız kurye ya da temsilciler aracılığıyla bu süreci tamamlayabilirsiniz.

Adım 2: Tasarruflarınızı BIST’te Değerlendirin

İntegral Yatırım’da hesap açtıktan sonra BIST üzerinde yatırımlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol taraftaki bölümden hisse senedi alım - satım işlemlerini seçerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Ayrıca hesap özetinize de sistem üzerinden ulaşabilir, kâr zarar durumlarınızı inceleyebilirsiniz.

section2

BIST piyasasını öğren,
Yatırıma hemen başla!

section2